Contact

WhatsApp

Reviews

Cortenstaal plaat met tekst laten maken

Voor wie nog niet bekend is met Cortenstaal: Dit is het bekende metaal dat volledig zal gaan roesten en steeds populairder aan het worden is in de publieke ruimte. Denk bijvoorbeeld aan prachtige tuindecoratie, letters voor aan de gevel of als eenvoudig naambordje.

Bij Graveco kunnen wij Cortenstaal plaatmateriaal precies op maat lasersnijden, waarbij ook eventuele tekst eruit gehaald kan worden.

Tekst uit Cortenstaal snijden

Om tekst in het Cortenstaal aan te brengen maken wij gebruik van een computergestuurde lasermachine. De laser kan zeer precies de tekst en andere vormen uit het staal lasersnijden zodat je erdoorheen kunt kijken.

Bij het ontwerpen dien je wel rekening ermee te houden dat je tekst niet te klein is. Het lasersnijden van Cortenstaal is immers een proces waarbij staal letterlijk gesmolten wordt! Ons advies is om de tekst niet kleiner te ontwerpen dan ongeveer 15mm hoogte.

Tijdens de werkvoorbereiding controleren wij jouw ontwerp op haalbaarheid en brengen wij ook verbindingsstreepjes aan indien nodig. Deze streepjes zijn noodzakelijk zodat het binnenste van bijvoorbeeld de letter 'O' niet eruit valt. Hierdoor ben je gegarandeerd van een prachtige Cortenstalen plaat met leesbare tekst.

Optionele achterplaat

Indien gewenst kunnen wij aan de achterkant van het RVS ook een witte achterplaat aanbrengen zodat de uitgesneden tekst altijd goed leesbaar is, ook als het Cortenstaal prachtig geroest is.

De leesbaarheid is namelijk sterk afhankelijk van de achtergrond waarop deze bevestigd is. Bij een rode baksteen en onvoldoende lichtinval kan de tekst lastig leesbaar zijn. Met een witte achterplaat kun je dat dus verhelpen.

Daarnaast is het ook mogelijk om verlichting achter het Cortenstaal te plaatsen. Combineer dit met een witte achterplaat en je hebt een prachtig verlicht bord dat overdacht én in het donker goed leesbaar is.

Bestel een Cortenstaal plaat met tekst

Op onze website zijn een aantal producten te vinden welke je online kunt ontwerpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan losse letters van Cortenstaal, maar ook naambordjes en andere standaardformaten.

Wij begrijpen dat elk project uniek is en daarom kun je ook geheel naar jouw specificaties een plaat van Cortenstaal met tekst laten lasersnijden. De maximale afmetingen dat wij per pakketpost kunnen opsturen is 100 x 80 centimeter. Groter is mogelijk, maar dan zul je de opdracht bij onze werkplaats moeten ophalen.

Wat moet je aanleveren voor maatwerk?

Om jouw ontwerp te laten snijden hebben wij een digitaal ontwerp nodig, bij voorkeur in vector formaat zoals een DXF. Als je hier niet bekend mee bent, dan kun je ook de gewenste tekst en het lettertype doorsturen. Wij maken dan een proefdruk voor je zodat je het ontwerp kunt bevestigen.

Hoeveel kost een plaat van Cortenstaal met tekst?

De prijs van een Cortenstaal plaat met tekst is sterk afhankelijk van de afmetingen, de dikte en de hoeveelheid tekst die lasergesneden moet worden. Hierdoor kunnen wij alleen op aanvraag een prijs afgeven.

Houd echter rekening met een minimale prijs van ca. €75 tot ongeveer 30x30 cm. Voor een plaat van 80x50 cm betaal je ongeveer €300 .