Grote Huisnummers

Wij begrijpen heel goed dat een groot huisnummer heel stoer kan staan op jouw woning en hebben daarom een aantal XL en XXL formaten in ons assortiment opgenomen.

Een groot huisnummer is handig als je bijvoorbeeld een lange oprit hebt of gewoon een groot huis dat gezien mag worden! Zelfs op een kleiner huis kan het ook heel mooi staan.

Er is keuze uit grote huisnummers van 30 cm en 50 cm. Wil je nog groter? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij kunnen huisnummers tot een meter hoog maken!

Groot Plexiglas huisnummer

Plexiglas is echt een top materiaal waar wij graag mee werken en ideaal geschikt voor grote huisnummers. Aangezien de kleur in het materiaal zit kan deze niet vervagen. Daarnaast is dit een kunststof en kan dus niet roesten, iets wat bij gelakte huisnummers vaak een probleem is.

Voor het maken van de Plexiglazen huisnummers maken wij gebruik van 8mm dik gekleurd Plexiglas, vaak wit of zwart. Op aanvraag kunnen wij ook een andere kleur leveren als dat beter bij jouw huis past.

Bekijk hier onze grote zwarte huisnummers

Bekijk hier onze grote witte huisnummers

Momenteel is er keuze uit de volgende kleuren Plexiglas voor de grote huisnummers:

  • Hoogglans Wit
  • Hoogglans Zwart
  • Mat Zwart

Over het algemeen kunnen wij stellen dat grote zwarte huisnummers van Plexiglas het meeste verkocht worden. Deze passen heel goed bij een lichte, rode of gele baksteen.

De grote witte huisnummers daarentegen kunnen het beste gecombineerd worden met een donkere baksteen, bijvoorbeeld donkerrood, antraciet of zwart.

Belangrijk is dat het contrast tussen de achtergrond en het groot huisnummer hoog is zodat het goed zichtbaar is van de straat. Met dit grote formaat is de zichtbaarheid in ieder geval iets waar je je geen zorgen om hoeft te maken!

Grote Cortenstaal huisnummers

Steeds vaker zie je dat Cortenstaal wordt toegepast in de openbare ruimte, en ook voor grote huisnummers is dit materiaal perfect geschikt. Wij vinden dat een huisnummer van Cortenstaal het beste toegepast kan worden op een lichte achtergrond. Deze roestende cijfers geven een industriële uitstraling aan je entree.

De grote Cortenstaal huisnummers snijden wij op aanvraag uit, waardoor de levertijd iets langer is dan onze andere producten. Meestal kunnen wij de cijfers binnen 7 dagen versturen.

Hier vind je onze grote Cortenstaal huisnummers

Nadat je het Cortenstaal huisnummer hebt ontvangen zal je opvallen dat deze nog niet geroest is. Het materiaal zal na ongeveer 2 weken vanzelf beginnen te roesten, en na ongeveer een maand heeft dit cijfer een mooie oranje tot bruine roestkleur opgebouwd. Je kunt het roestproces eventueel versnellen door het in te smeren met een water-zout oplossing, dan heb je dit effect vaak al naar een week.

RVS huisnummer in groot formaat

Huisnummers van RVS blijft toch echt een favoriet van ons omdat het bij elk type huis wel toegepast kan worden. Door de mooie satijnen glans en het geborsteld oppervlakte krijgt je entree een hele rustige, moderne uitstraling.

groot rvs huisnummer

Grote RVS huisnummers van 30 cm hebben wij standaard op voorraad. Voor het formaat van 50 cm snijden wij deze op maat voor je uit. Zulke grote cijfers worden immers minder vaak verkocht en met enig geduld heb jij een prachtig groot RVS huisnummer aan de muur hangen.

Klik hier voor onze grote RVS huisnummers

Wij brengen geen transparante, witte of zwart lak aan op de RVS huisnummers. Wil je liever een wit of zwart huisnummer, dan kun je het beste voor Plexiglas kiezen. Die zijn namelijk goedkoper en kleurvast. Vanaf een afstand zie je echt niet het verschil tussen een duur zwart RVS huisnummer of een goedkoop zwart Plexiglazen cijfer.

Maatwerk groot huisnummer

Bij Graveco zijn wij heel goed in maatwerk en wij maken ook graag jouw huisnummer precies zoals jij het wilt. Wij kunnen huisnummers maken tot 1 meter hoog in elk gewenst lettertype. Het materiaal dat wij hiervoor gebruiken is RVS, Plexiglas of Cortenstaal.

Wil jij bij ons jouw eigen groot huisnummer laten maken? Neem dan hier contact met ons op en wij helpen je graag verder.