Huisnummerborden

...

Wit Huisnummerbord

Een mooi standaard wit huisnummerbord van kunststof waarbij het huisnummer in het zwart gegraveerd wordt. Ontwerp je eigen wit huisnummerbordje makkelijk online.

Bekijk producten
...

RVS Look Huisnummerbord

Ontwerp je eigen RVS Look huisnummerbord online vanaf slechts €15,00! Dit huisnummerbord wordt gemaakt van dik RVS Look kunststof, is voorzien van een duidelijke zwarte gravering én voldoet aan de huisnummer wet.

Bekijk producten
...

RVS Huisnummerbord

Deze huisnummerborden zijn gemaakt van echt RVS en het huisnummer wordt in het materiaal gegraveerd. Ontwerp online je RVS huisnummerbord in eigen stijl vanaf €27,00

Bekijk producten
...

Huisnummerbord met verlichting

Een huisnummerbord met LED verlichting is zowel overdag als in het donker duidelijk leesbaar. Ontwerp je eigen verlicht huisnummerbord makkelijk online en zorg dat je zichtbaar bent!

Bekijk producten

Een huisnummer is verplicht

Wist je dat het verplicht is om een huisnummer aan te brengen op je huis? En dat daar nogal wat eisen aan worden gesteld? Dat klinkt eigenlijk iets wat vanzelfsprekend is, maar toch wordt het vaak over het hoofd gezien met mogelijk een (hoge) boete van de gemeente tot gevolg.

Voor de postbode is het handig als er een huisnummer te vinden is, maar nog veel belangrijker zijn de hulpdiensten! Een huisnummer dat niet duidelijk zichtbaar is kan ervoor zorgen dat de politie, brandweer of ambulance moeite hebben met het vinden van het juiste huis. Het kan een kwestie van leven en dood zijn.

Wettelijke eisen huisnummer

Om te voldoen aan de wettelijke eisen van een huisnummer moet het huisnummer minimaal aan onderstaande punten voldoen.

Eisen huisnummerbord

  • Afmetingen van het bordje: minimaal 12x12 centimeter
  • Minimale cijferhoogte: 8,8 centimeter
  • Het huisnummer moet duidelijk leesbaar zijn met hoog contrast, bijvoorbeeld een witte achtergrond met zwarte cijfers

Eisen los huisnummer

  • Minimale cijferhoogte: 12 centimeter
  • De kleur van het huisnummer moet anders zijn dan de kleur van de muur met een hoog contrast, bijvoorbeeld een wit huisnummer op een donkergekleurde muur

Hulpdiensten geven zelf aan dat witte huisnummerborden met zwarte cijfers, of een zwart huisnummerbord met witte cijfers het beste leesbaar zijn (bron: brandweer.nl). Nog beter: zorg ervoor dat je huisnummer in het donker is verlicht (zie ook hieronder huisnummerbord met LED verlichting). Tevens moet het huisnummer vanaf de weg duidelijk zichtbaar zijn. Zorg ervoor dat er geen planten voor groeien en de cijfers duidelijk zichtbaar zijn.

Huisnummerbord met naam

Als je voordeur kortbij de straat ligt zou je ervoor kunnen kiezen om een huisnummerbord met naam te combineren. Zo bespaar je op kosten en heb je ook gelijk een mooi naambordje aan de gevel hangen.

Zorg er wel voor dat de minimale letterhoogte 88 millimeter is. Via onze online ontwerppagina kun je de juiste cijferhoogte intekenen door deze even groot te maken als de stippellijntjes. Op die manier weet je zeker dat je huisnummer aan de regeltjes voldoet.

Om een huisnummerbord met naam te ontwerpen klik je simpelweg op de gele knop 'Ontwerpen'. Je kunt dan naast het huisnummer ook een naam (of meerdere namen) toevoegen aan het ontwerp.

Goedkoop huisnummerbord van kunststof

Zoals reeds aangegeven zijn de witte huisnummerborden met zwarte tekst het makkelijkst leesbaar én ze zijn enorm goedkoop! Ondanks de goedkope prijs zijn de plastic naambordje van hoge kwaliteit en kunnen gewoon buiten gebruikt worden.

Een kunststof huisnummerbord graveren wij verdiept met een laser zodat er een zwarte opdruk ontstaat. Hierdoor zal het huisnummer nooit vervagen en heb je jarenlang plezier van een goedkoop huisnummerbord.

Daarnaast hebben wij ook plastic dat lijkt op echt RVS, en een variant die lijkt op walnoothout. Beide hebben ze een hoog lettercontrast zodat het huisnummerbord op elke ondergrond goed leesbaar is.

RVS Huisnummerbord

Een huisnummerbord van RVS is veruit het meest populaire bordje dat wij verkopen, en dat is natuurlijk niet voor niets. Het RVS heeft een geborsteld oppervlakte met een satijnen glans en zwarte cijfers, waardoor het een strak en tijdloze uitstraling krijgt.

Met onze laser branden wij het huisnummer permanent in het bordje waarbij de gravering zwart kleurt. Zelfs met schuurpapier is de gravering niet te verwijderen, dus je kunt er jaren mee vooruit!

In de avond werkt het RVS enigszins reflecterend waardoor het huisnummer goed zichtbaar is als er bijvoorbeeld een auto langs rijdt met de verlichting aan. Voor hulpdiensten heeft een RVS huisnummerbord dan ook de voorkeur.

Huisnummerbord met LED verlichting

Het enige huisnummerbord dat overdag en in de avond zeer goed zichtbaar is, is er één met LED verlichting. Momenteel zijn wij een nieuw model aan het ontwikkelen, zie het product hierboven, voor enkel een huisnummer.

Wil je nu al een huisnummer met verlichting? Dan zou je kunnen kiezen voor onze LED verlichte naamborden.

Bekijk hier de LED verlichte naamborden

Deze naamborden worden gemaakt van gegraveerd dik Plexiglas, en door er LED verlichting in te schijnen zal het huisnummer de kleur van de verlichting aannemen. Alles wat niet gegraveerd is wordt dus niet verlicht en is gewoon transparant.

Bij het LED verlicht naambord kunnen wij ook een optionele zwarte achterplaat leveren zodat het bordje ook overdag op een lichtgekleurde muur goed leesbaar is.

Voor dit verlicht naambord moet je wel een kabel in het stopcontact steken, en dus door een muur moet boren. Deze variant werkt dus niet op zonnepaneeltjes.