Cortenstaal Naamborden

Metalen naambord met een laagje roest

Normaal gesproken wil je absoluut niet dat je naambord gaat roesten, maar dat is een heel ander verhaal bij Cortenstaal naamborden. Het is bij deze naamborden juist de bedoeling dat ze gaan roesten en dat geeft een heel mooi effect.

Doordat het naambordje volledig gaat roesten krijgt het een industriële uitstraling die bij vrijwel elk type huis of kantoor past. Dit type materiaal wordt ook veel gebruikt bij plantenbakken of gevelplaten.

Wij verkopen alleen de echte Cortenstaal naamborden, niet de plastic bordjes met 'Cortenstaal Look'. Ze zijn iets duurder in aanschaf maar gaan een leven (of meerdere) lang mee.

Deze naamborden worden door en door lasergesneden waardoor de achterliggende muur te zien is. Ook kan het Cortenstaal naambord worden voorzien van een zwarte achterplaat zodat de uitgesneden letters een zwarte kleur krijgen.

Wat is Cortenstaal?

Cortenstaal is een samenstelling van diverse metalen die in onberoeste toestand grijs van kleur is. Door deze buiten te hangen zal er vanzelf een oppervlakte roest op het materiaal verschijnen. Nadat het naambordje volledig (aan de buitenkant) is geroest kan het simpelweg niet verder roesten!

De roest is raar genoeg een beschermlaag die het doorroesten van het naambord tegen gaat. Door deze eigenschap kan het naambord in theorie nooit vergaan. Dat gaat waarschijnlijk nog eeuwen duren voordat het hele naambordje weg is.

Waar je dus bij alle andere metaalsoorten geen roest wilt hebben, is het bij Cortenstaal precies andersom. Laat moeder natuur haar werk maar doen en jouw naambord een prachtige, natuurlijke roestlaag geven!

Verroest Naambordje laten maken

Online kun je jouw eigen Cortenstaal naambordje intekenen door op de knop 'Ontwerpen' te klikken. Typ eenvoudig je tekst, pas de grootte aan en sleep deze naar een plek binnen het naambord.

Deze naamborden kunnen wij niet graveren, er komt immers een roestlaag overheen. Daarom worden ze met een lasersnijden uitgesneden.

Je kunt je voorstellen dat bij cijfers zoals de nul (0) het binnenste gedeelte eruit valt. Om dit te voorkomen brengen wij kleine verbindingen aan zodat het binnenste er niet uit valt. Uiteraard wordt je originele ontwerp aangepast door ons, en daarom zal er altijd per email een proefdruk worden gestuurd.