Contact

WhatsApp

Reviews

Plexiglas laten lasersnijden: goedkoop & snel

Wie slim is laat zijn Plexiglas lasersnijden bij Graveco. Met onze grote voorraad en professionele apparatuur snijden wij jouw Plexiglas in een handomdraai uit. Geniet van een snelle levering, lage prijs en hoge kwaliteit.

Je kunt jouw technische tekening in vectorformaat (DXF, AI) aanleveren per e-mail. Heb je zo een tekening niet, dan volstaat in sommige gevallen ook een handgetekend ontwerp. Wij zullen het ontwerp Daarna uit Plexiglas lasersnijden en opsturen. Lees hieronder de aanvullende eisen waaraan het ontwerp moet voldoen.

Voordelen Plexiglas lasersnijden

Wellicht ken je al de voordelen die het lasersnijden van Plexiglas, ook wel acryl of acrylaat genoemd, heeft en zal ze hieronder nog een keer kort toelichten zodat je weet wat je kunt verwachten.

Randafwerking
Bij het lasersnijden van Plexiglas wordt gebruik gemaakt van, jawel, een laserstraal. Deze hete straal smelt het Plexiglas zeer precies weg en zorgt daarbij gelijk voor een mooie randafwerking. Hierdoor kun je het gelijk inzetten voor jouw project.

De snijrand is automatisch hoogglans en niet scherp. Vergelijk dit maar eens met gezaagd of gefreesd Plexiglas dat vaak nog nabewerkt moet worden.

Lage opstartkosten
Omdat er geen fysiek contact is met de lasermachine en het Plexiglas hoeft het materiaal niet ingespannen te worden. Daarnaast hoeven er ook geen gereedschappen (freesjes) gewisseld te worden waardoor er veel tijd bespaard wordt. Deze tijdsbesparing vertaald zich direct terug in een lage, soms zelf geen, opstartkosten.

Kleine details en gaten
Met de computergestuurde laserstraal die slechts een tiende van een millimeter dik is, kunnen de meeste kleine details uit Plexiglas lasergesneden worden. Ook gaatjes in elke gewenste diameter kunnen probleemloos meegelaserd worden zodat niet achteraf geboord hoeft te worden. In de meeste gevallen kan het gesneden onderdeel daarom zonder nabewerking in gebruik genomen worden.

Plexiglas op maat laten snijden

Met onze lasermachine kunnen wij Plexiglas snijden tot 130 x 90 centimeter met een maximale dikte van 10 millimeter.

Platen en cirkels
Voor het later lasersnijden van Plexiglas platen en cirkels zonder uitsparingen kun je direct terecht op de website. Kies simpelweg het gewenste plaatmateriaal, vul de afmetingen in en je kunt het direct bestellen. Hierbij worden tevens geen opstartkosten berekend en je bent dus extra voordelig uit.

Overig maatwerk
Voor al het overige maatwerk is wel een werktekening nodig. Je kunt deze eventueel met de hand uittekenen, maar onze voorkeur gaat uit naar een vectorbestand zoals bijvoorbeeld DXF.

Onze lasersnijmachine kan namelijk alleen Plexiglas lasersnijden als dit in geprogrammeerd wordt, en dat gaat het best met een DXF. Het omzetten van een handgetekend ontwerp naar DXF kost tijd, en zal meegenomen worden in de opstartkosten van jouw project.

Wat kost lasersnijden van Plexiglas?

Zoals reeds aangegeven kun je eenvoudig lasersnijwerk van Plexiglazen platen en cirkels makkelijk via de website bestellen zonder teveel gedoe. Voor al het overige werk kun je hieronder een indicatie van de kosten krijgen. De genoemde prijzen zijn excl. 21% BTW, tenzij anders vermeldt.

Als je een aanvraag voor Plexiglas lasersnijden indient krijg je altijd van te voren een uitgewerkte offerte te zien. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als de rekening achteraf komt.

Projectkosten
Wij hanteren altijd opstartkosten van €15,00 om de order voor te bereiden en de tekening in te laten. Bij een complex handgetekende tekening kunnen deze kosten hoger uitvallen.

Materiaalkosten
Een grote prijsfactor in de prijs van Plexiglas lasersnijden zijn de materiaalkosten. Als je zelf materiaal aanlevert kun je dit begroten. Ook kun je materiaal van onze voorraad gebruiken waarvoor hier de prijzen per vierkante meter te vinden zijn.

Lasersnijkosten
De laatste factor is de tijd die de lasermachine nodig heeft om door het Plexiglas te snijden. De snelheid is afhankelijk van de dikte van het materiaal en de totale lengte van alle snijlijnen. Onze software kan dit precies uitrekenen en dit zal dan ook vooraf in de offerte gespecificeerd worden.

Kun je met jouw software de lengte van de snijlijnen bepalen? Perfect! Dan kun je onderstaande tabel gebruiken om uit te rekenen hoelang de lasermachine nodig heeft.

Dikte (mm)Snijsnelheid (cm per minuut)
390
555
835

Voor het snijwerk hanteren wij een staffeltarief, waarbij de eerste 2 uren wordt gerekend met €1,25 per minuut. Hoe meer snijwerk er is, des te goedkoper het wordt.

SnijwerkPrijs (excl. BTW)
0 tot 2 uur€1,25 per minuut
2 tot 5 uur€1,10 per minuut
5 tot 10 uur€1,00 per minuut
10+ uur€0,85 per minuut