Let op: Alle naambordjes worden alléén deze week gratis verzonden!

Naambord onderhoud

Het onderhouden van een naambord zorgt voor een verlengde levensduur en zorgt ook voor een fijne entree van uw huis. Onze naamborden worden vanzelfsprekend van de hoogste kwaliteit materialen gemaakt, en kunnen dus tegen een stootje. Onderhoud is echter aan te raden en kost zeker niet veel tijd.

 

RVS Naambord onderhoud

Onze RVS naamborden zijn gemaakt van Roest Vast Staal en worden met een laser zwart gemarkeerd. Een naambordje van RVS is alleen gevoelig voor oppervlakte roest, en dit is eenvoudig tegen te gaan door het naambord 2 tot 3 keer per jaar te reinigen met water en in te smeren met een dun laagje olijfolie of een RVS reiniger.

Indien u binnen 20 kilometer van zee woont dan is het aan te raden om 3 tot 4 keer per jaar het RVS naambord te behandelen met een dun laagje olijfolie. De lucht aan de kustgebieden bevat namelijk meer zout, en dat tast het materiaal aan.

Heeft u toch roestvlekken op het naambord? Dan kunt u met HG Roestoplosser de vliegroest eenvoudig verwijderen zonder blijvende schade. Daarna adviseren wij u om het naambord nogmaals te reinigen en goed bij te houden.

Bekijk hier onze collectie RVS Naamborden en RVS Naamplaatjes.

 

LED Naambord onderhoud

Voor het onderhoud van een LED naambord moet u voorzichtig te werk gaan. De gegraveerde tekst op uw naambord zijn namelijk hele kleine, precieze krasjes in het materiaal waar het LED licht naar buiten schijnt. Als u uw naambord hardhandig schoonmaakt en krassen achterlaat zullen deze krassen ook licht gaan geven, en dat wilt u uiteraard niet.

U kunt het LED naambord daarom het beste schoonmaken met microvezeldoekje dat is geweekt in een warme water-zeep oplossing. Let erop dat de zeep niet bijtend is. Dreft of handzeep is hier prima voor geschikt. Daarna moet u het overtollige water afnemen met een ander microvezeldoekje zodat er geen opgedroogde vochtdruppels op het materiaal ontstaan.

De bovenzijde van het LED naambord is gemaakt van aluminium en kunt u ook gewoon met het microvezeldoekje schoonmaken. Let erop dat u het LED profiel niet overdreven nat maakt.

Bekijk hier ons assortiment aan LED Naamborden.

 

Natuurstenen Naambord onderhoud

De natuurstenen naamborden zijn het makkelijkst schoon te maken. Dit kunt u het beste doen met een doekje en een water-zeep oplossing. Gebruik geen bijtende schoonmaakmiddelen. Periodiek onderhoud is op deze naamborden niet van toepassing.

Op deze pagina treft u een overzicht aan van onze Natuurstenen Naamborden.